MADEIRA- Festivalul Florilor

Circuite

2022 – Avion

EARLY BOOKING 07.05 - 14.05.2022

MADEIRA

 

Ziua 1 – 07.05.2022 Intalnire cu insotitorul de grup in jurul orei 08:00 la Casa Adam Muller Guttenbrun de unde veti pleca spre aeroportul din Budapesta pentru zborul cu TAP Portugal -Budapesta 13:10 – Lisabona 16:00; Lisabona 19:40 – Madeira 21:30 (orar de zbor informativ, se poate modifica pana la plecare). In Madeira avem transfer privat de la aeroport la Hotel Vila Baleira Funchal 4* sau similar unde avem cazare 7 nopti in camere standard cu mic dejun.

 

Ziua 2 – 08.05.2022 Luam micul dejun dupa care veti avea o zi intreaga in care sa va bucurati de marea Parada a florilor care aduce un omagiu frumusetii celei mai pure si gratioase si dezvaluie atat abundenta, cat si diversitatea speciilor florale care prind viata si devin si mai strălucitoare în ritmul muzicii.

La sfarsitul acestei zile pline de culoare si veselie ne intoarcem la hotel.

 

 Ziua 3 – 09.05.2022 Dupa micul dejun vom face un tur de jumatate de zi al orasului Funchal, capitala insulei Madeira, o plimbare prin istorie, traditii si vechi obiceiuri ale localnicilor (cu ghid local de limba romana).

Turul include vizitarea pietei locale “Mercado dos Lavradores”, un loc tipic cu o ofertã extrem de variatã de legume si fructe exotice, flori sau obiecte mestesugaresti locale. Aici vom avea posibilitatea sa admiram pesti exotici si pesti oceanici renumiti care se gãsesc din abundenta in apele din jurul insulei, precum pestele sabie alb sau negru, tonul, etc. Madeira este cunoscutã pentru broderiile de mare rafinament executate în atelierele mestesugaresti si fabricile existente aici de zeci de ani. Vom vizita o fabrica de broderii unde vom vedea procesul de fabricatie al celebrelor broderii locale. Urmeaza un popas la o crama de vinuri unde vom degusta renumitul vin de Madeira! Ultimul popas il facem la Gradina Botanica unde vom admira speciile endemice de flori din insula Madeira si diferite specii de plante tropicale si subtropicale de pe 5 continente. (Intrarea la Gradina Botanica se achita separat).

 

            Ziua 4 – 10.05.2022 Dupa micul dejun pornim in turul Coastei de Est Camacha / Pico do Arieiro / Santana (tur de o zi cu ghid local de limba romana si pranz inclus).

Camacha, una dintre cele mai vechi asezari, considerata de multi ca fiind capitala culturala a insulei pentru ca pastreaza vii traditile grupurilor folclorice si etnografice cu dansurile, costumele populare viu colorate si muzica traditionala, precum si mestesugurile foarte apreciate, specializate in cele mai variate obiecte de rachita si broderii regionale. Pico do Arieiro (1818 m) al treilea  cel mai inalt varf de pe insula, si care ofera privelisti uluitoare asupra muntilor, varfurilor si vailor din jur. Ribeiro Frio – ne oprim pentru a vizita gradinile si crescatoria de pastravi. Santana – sat din partea de nord-est a insulei, faimos in lumea intreaga pentru casele sale traditionale acoperite cu stuf. Pranzul va fi servit la Quinta do Furão, o locatie cu vederi superbe in Santana. Dupa pranz, plecare spre locul de belvedere Ponta de São Lourenço – extremitatea estica a insulei, cu privelisti magnifice. Seara ne intoarcem la hotel pentru o bine meritata odihna.

 

            Ziua 5 – 11.05.2022 Dupa micul dejun plecam in turul Coastei de Vest Camara de Lobos / Cabo Girão / Porto Moniz (tur de o zi cu ghid local de limba romana si pranz inclus).

Vom face prima oprire la Camara dos Lobos, un sat pitoresc cu vechi traditii pescaresti, pictat chiar de Winston Churchill intr-una din vizitele sale in Madeira. Aici se afla cea mai importanta zona vitícola de pe insula. Vom continua excursia cu o vizita la Cabo Girão (580 m) unul dintre cele mai inalte promontorii din Europa. Vederile de aici asupra oceanului sunt absolut fantastice! Traseul nostru continua spre Ribeira Brava, considerata cea mai veche localitate de pe insula, atestata documentar la 1440. Vom incepe urcarea pe versanti prin Encumeada (1007), si vom merge la padurea de dafin “Laurissilva” considerata ca cea mai mare padure din lume inscrisa în Lista Patrimoniului Natural Mondial Unesco. De aici vom cobori spre São Vicente, cu plantatii de vita-de-vie, admirand pe coasta uimitoarele cascade din nordul insulei. Oprire în Porto Moniz, un sat turistic cu doar 3000 de locuitori, devenit celebru pentru piscinele naturale formate in roca vulcanica. Vom lua pranzul aici si ne vom bucura de peisajele absolut incredibile de aici. Coborare spre Funchal prin Serra de Âgua. Autocarul ne va lasa la hotel.

 

Ziua 6 – 12.05.2022 Astazi, dupa micul dejun vom merge in excursie la Valea Maicutelor Eira do Serrado / Monte (excursie de o jumatate de zi, cu ghid local de limba romana, recomandata pentru autenticitatea si singularitatea locurilor pe care le veti vizita)

Pico dos Barcelos – ofera o panorama fantastica a orasului Funchal; Eira do Serrado (1094mts) – ofera o panorama fantastica asupra interiorului insulei precum si o priveliste spectaculoasã a satului Curral das Freiras, situat intr-un crater vulcanic, inconjurat de munti si socotit cel mai vechi crater stins din centrul insulei. De aici ne vom indrepta spre satul Monte, destinatia favorita a vizitatorilor insulei inca din secolul al XIX-lea.Cea mai notabila atractie este biserica “Sfanta Maria” in interiorul careia se afla mormântul lui Carol I – ultimul împarat austro-ungar care a murit în exil in Madeira. La intoarcere (optional) aveti sansa de a cobori cu o sanie de rachita pana in zona Livramento sau sa vizitati Gradina Tropicala “Monte Palace”.

 

            Ziua 7 – 13.05.2022 Dupa micul dejun zi libera pentru plaja, relaxare si pentru a va bucura pe cont propriu de frumusetea orasului impodobit cu flori multicolore si invaluit in mireasma acestora. Optional puteti face o croaziera de aproximativ 3 ore cu catamaranul.

Seara daca doriti puteti participa la o cina traditionala cu muzica si folclor (optional 35Euro/pers. – pret valabil pentru minim 20 de persoane, cu transport hotel-restaurant-hotel inclus).Este seara în care vom degusta specialitati de pe insula precum “Espetada” (frigaruie din muschi de vita) “Bolo de Caco” (turta traditionala unsa cu unt, usturoi si patrunjel) alaturi de un pahar de vin bun. În timpul cinei veti asista la un spectacol cu folclor traditional din Madeira. Dupa cina vom face o oprire pentru a admira panorama orasului Funchal noaptea. Intoarcere la hotel.

 

            Ziua 8 – 14.05.2022 Astazi luam micul dejun la pachet si plecam foarte devreme in jurul orei 03:00 dimineata spre aeroport pentru zborul Madeira 05:30 – Lisabona 07:05; Lisabona 07:50 – Budapesta 12:25. Transfer aeroport Budapesta – Timisoara.

 

Tarif 1099 euro/ pers.

 

Tariful include:

 • bilet de avion Budapesta – Lisabona – Madeira si retur  (cu compania aeriana TAP Portugal) orar de zbor informativ:

       - 07.05.2022 Budapesta 13:10 – Lisabona 16:00  

       - 07.05.2022 Lisabona 19:40 - Madeira 21:30  

       - 14.05.2022 Madeira 05:30 - Lisabona 07:05  

       - 14.05.2022 Lisabona 07:50 - Budapesta 12:25  

 • bagaj de mana 40 x 30 x 20 cm maxim 8kg și bagaj de cală 23kg;
 • 7 nopți cazare în cameră dublă cu mic dejun la hotel Vila Baleira Funchal 4* sau similar
 • transfer aeroport – hotel - aeroport;
 • tur de jumatate de zi al orasului Funchal cu ghid local de limba romana (ziua 2).
 • turul Coastei de Est Camacha / Pico do Arieiro / Santana -tur de o zi cu ghid local de limba romana si pranz inclus ziua 3);
 • turul Coastei de Vest Camara de Lobos / Cabo Girão / Porto Moniz - tur de o zi cu ghid local de limba romana si pranz inclus (ziua 4);
 • excursie de o jumatate de zi la Valea Maicutelor Eira do Serrado / Monte excursie cu ghid local de limba romana (ziua 5);
 • însoțitor de grup din agentie pe tot parcursul excursiei
 

Tariful nu include:

 • transfer Timisoara-aeroport Budapesta - Timisoara – 60 Euro / adult
 • intrarea la Gradina Botanica din Funchal
 • asigurare medicală/storno;
 • taxă de stațiune;

*

-Tariful este calculat pentru minim 20 de persoane.  Agenția își rezervă dreptul de a modifica programul întregului grup în funcție de schimbarea orarului de zbor. Agenția nu își asumă răspunderea pentru eventualele întârzieri sau schimbări în programul excursiei datorită modificării orarului de zbor.

-Agenția își rezervă dreptul de a modifica ordinea sau conținutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

-Ofertele early-booking și cele promoționale sunt valabile în limita locurilor disponibile.