Islanda

Circuite

2022 – Avion

07.08.-14.08.2022

Program

/

Ziua 1. 07.08.2022 Zbor Budapesta-Reykjavik Intalnire cu insotitorul de grup la Casa Adam Muller Guttenbrun in jurul orei 12:00, transfer la aeroport in Budapesta pentru zborul Budapesta 16:55 –Reykjavik 19:35. Transfer aeroport – hotel si cazare cu mic dejun inclus la un hotel 3* - 4* in Reykjavik.

/

Ziua 2. 08.08.2022 Reykjavik – dupa micul dejun va invitam la o plimbare la pas în capitala cea mai nordică din lume. Ne bucurăm de orașul Reykjavik care este cunoscut drept cea mai curată capitală a lumii și un oraș vibrant, în care se combină clădirile viu colorate cu atmosfera socială locală specifică. Turul orașului Reykjavik începe cu biserica Hallgrimskirkja care se vizitează (urcarea in turn e opționala si costa 8E). Hallgrimskirkja e cea mai mare biserică din Islanda, care domină peisajul urban al Reykiavik-ului datorită turnului său impresionant care se vede de la 20 Km depărtare. Vizităm apoi grădina Muzeului Einar Jonsson. Ne indreptam pasii spre centrul istoric unde se află clădirea Parlamentului Altingi și Catedrala. Ne plimbam pe malul lacului Tjornin, aflat chiar în inima orașului si ne indreptam pasii spre portul vechi. Facem o croaziera de observare a balenelor de 3 ore in largul golfului Faxaflói (optional) daca vremea ne permite si daca dumneavoastra optati pentru aceasta, Apoi, ne oprim pentru un pranz copios la unul dintre restaurantele din portul vechi care sunt renumite pentru preparatele lor delicioase (pranz neinclus). Dupa masă mergem la hotelul din Reykjavik unde avem cazare cu mic dejun inclus.

/

Ziua 3. 09.08.2022 Golden Circle - platinum tur - În această zi, după micul dejun, pornim pe cel mai popular traseu al Islandei, intr-un circuit de aproximativ 250 de km care cuprinde câteva atracții ce vă vor îndeplini dorințele de turiști pasionați. Străbatem pitoreasca vale Oxara situată pe malul lacului Pingvallavatn pentru a vizita Parcul Național Pingvellir, Patrimoniu UNESCO din 2004, care are o valoare emblematică în istoria Islandei, aici fiind multă vreme sediul Parlamentului Islandez (Alpingi) și scena unor evenimente capitale din istoria vikingă a Islandei. Din punct de vedere geografic și geologic, în acest loc vedem cu ochii noștri cum s-a format propriu-zis Islanda în urma fenomenelor vulcanice la limita între placa Euro-asiatică și placa Nord-Americană. De aici mergem să vizităm o seră de roșii numita Friðheimar și să luăm prânzul în această seră în care preparatele, inclusiv înghețata sunt pe bază de roșii (prânzul este inclus). După această experiență într-adevăr unică, ne continuăm faimosul Traseu de Aur al Islandei cu cascada Gulfoss (Cascada de Aur) - cea mai spectaculoasă din Islanda care, în unele dimineți, împrăștie stropii de apă într-un curcubeu iar alteori, la apus, capătă o nuanță aurie. Ne îndreptăm spre valea Haukadalur, o zonă geotermală activă, unde aerul este încărcat de miros de sulf și unde solul se cutremură și aruncă la suprafață izvoare termale, gheizere și vulcani noroioși. Aici oprim la Geysir un gheizer care erupe rar în prezent, mai activ fiind Strokkur care erupe la 6-8 minute, jetul atingând 15-30m. Vom termina ziua cu o baie în Laguna Secretă cu apă geotermală, un mod perfect de a încheia ziua în această piscină naturală cu apă geotermală. Seara ne intoarcem la hotelul din Reykjavik.

/  

               Ziua 4. 10.08.2022 Rejkiavik – istorie, artă și energie nordică. Dupa micul dejun va propunem o incursiune mai adâncă în istoria Islandei explorând The Settlement Exibition, un muzeu foarte bine organizat și considerat leagănul civilizației Islandeze, care are prezentate într-o manieră atractivă și modernă vestigiile cele mai de preț ale Islandei - ruinele celei mai vechi așezări din Islanda. Ne continuam apoi vizita la Muzeul Maritim.

Dupa amiaza va propunem optional o incursiune in cea mai noua oaza de relaxare SPA din Islanda, piscina SKY Lagoon. Aveti ocazia sa va cufundati în căldura unei lagune geotermale infinite, unde dramaticul Ocean Atlantic de Nord se deschide chiar in fata ochilor nostri. Conectați-vă cu tradițiile islandeze și relaxați-vă mintea, corpul și sufletul. Astazi va puteti bucura de ritualul islandez SPA in 7 pasi (inclus) cu alternari de bai reci si fierbinti, aburi si masti care va vor scapa de oboseala celor doua zile anterioare. Odata reintorsi in Reykjavik, aveti timp pentru cina in oras (nu e inclusa) si pentru a cumpara cadouri pentru cei dragi. Seara ne intoarcem la hotel in Reykjavik (mic dejun inclus)

/

               Ziua 5. 11.08.2022 Rejkiavik – Dupa micul dejun vă invităm într-o scurtă croazieră spre Insula Videy, care este una dintre podoabele naturale ale Islandei, ca sa ne bucuram de inca un locsor ascuns la 20 Km de Reykjavik, unde este habitatul a peste 30 de specii de păsări de apă. Cand ne intoarcem din croazieră, este timpul sa mergem sa luam pranzul in port (neinclus), dupa care avem timp liber de plimbare si shopping. Seara ne intoarcem la hotel in Reykjavik.

/

               Ziua 6. 12.08.2022 Dimineața, după micul dejun, ne luam costumele de baie pentru o dupa amiaza de vis în apele Lagunei Albastre. Pentru inceput plecam intr-o calatorie de o jumatate de zi in Penisula Reykjanes pentru a explora Geoparcul Global din Reykjanes, cu incredibilele lui atractii: Podul dintre două continente, Gunnuhver, cel mai mare izvor fierbinte din Islanda, stâncile și farul din Reykjanesviti. In aceasta calatorie putem lua pranzul (neinclus) iar apoi ne indreptam spre Blue Lagoon unde avem rezervat Pachet Premium care include prosop, halat de baie si papuci si trei tipuri de masti faciale renumite ale brandului Blue Lagoon. Aflată la 40 Km de Reykjavik, laguna a fost creată accidental în 1976 prin deversarea unor ape sărate provenite de la o centrală electrică în craterul unui vulcan. Compoziția chimică și bacteriologică a apei din lagună este unică în lume și conține alge verzi și albastre care îi dau o culoare aproape ireală. Apa are efect curativ în tratarea bolilor de piele și Centrul Spa construit aici oferă o calitate deosebită a serviciilor, fiind considerat unul dintre cele mai bune spa-uri din lume. Si noi o sa ne convingem de asta dupa ce iesim mai tineri din apele albastre. Seara ne intoarcem la hotel in Reykjavik.

/  

               Ziua 7. 13.08.2022 – Dupa micul dejun facem check-out la hotel, luam bagajele si pornim intr-un tur pe coasta de sud, de la căderi de apă fantastice la peisajul înghețat al Lagunei Glaciare. Pentru că experiența noastră în Islanda trebuie să includă neapărat partea de sud care este spectaculară vă propunem o călătorie pe întreaga coastă de sud, către o zonă deosebit de frumoasă a Islandei în care se află laguna ghețarului Jokulsarlon – cea mai mare lagună glaciară din Islanda, devenită celebră în urma apariției în filme hollywoodiene precum James Bond sau Tomb Rider. Plecând de la hotel vom opri la cascada SELJALANSFOSS prin spatele căreia putem trece și ne vom bucura de imaginea superbă ce ni se deschide în fața ochilor. Apoi vom opri în zona Skogar al cărui punct de atracție principal este cascada SKOGARFOSS care cade de la 60 m înălțime și la baza căreia ne putem lua câteva minute de răgaz pe un pod de piatra care trece chiar prin fața cascadei. Vom opri pe plaja cu nisip negru Reynifsara , în încântătorul orășel pescăresc de pe plajă – Vik (cunoscut ca Vik i Midral), singurul orășel de pe coastă fără port din Islanda. În schimb, plaja aflată la sud de Vik este una dintre cele mai frumoase din lume, care are trei formațiuni stâncoase pe care localnicii le consideră troli surprinși de lumina zilei. Continuăm drumul către est unde unde vom întâlni un peisaj unic, unde se află cei mai înalți munți din Islanda și se văd vârfurile acoperite cu zăpadă ale ghețarilor. În regiunea Vatnajokull, o regiune a extremelor, se află cel mai înalt vârf muntos din țară (2110m) și se înregistrează cele mai mari erupții vulcanice și cele mai scăzute temperaturi. Vatnajokull este cel mai mare ghețar din Europa și al treilea ca mărime din lume, înmagazinând aproximativ 3300 m3 de gheață. În parcul Skaftafell se reflectă lupta de mii de ani între foc și apă și niciunde în Islanda peisajul nu este atât de divers ca aici. Vom face o drumeție de-a lungul defileului Fjaðrárgljúfur, înainte de a ajunge la cazare la un hotel de 4* superior unde avem cina si micul dejun incluse.

/

               ZIUA 8. 14.08.2022 Laguna ghețarului Jokulsarlon - luam micul dejun si după o zi uimitoare în partea de sud a insulei și o noapte odihnitoare, vizităm laguna ghețarului Jokulsarlon. Vom urca în bărci pneumatice zodiac cu care ajungem cât mai aproape de aisberguri (atât cât să fim în siguranță) pentru a ne bucura de aceste imagini înghețate în timp ce vom vedea aisberguri care plutesc pe lângă noi în această imensă lagună. Apoi, vom face o plimbare pe Plaja de Diamant, cu bucăți de gheață aduse la mal strălucind ca niște diamante pe nisipul negru al plajei. Mai imbogatiti din punct de vedere vizual si al experientelor de viata, cu o alta optica asupra evolutiei incalzirii globale si a grijii fata de mediu, ne indreptam spre aeroportul din Reykjavik, oprindu-ne in cateva locuri frumoase pe parcurs.

Vom ajunge la aeroport in jurul orei 18:00 pentru zborul Reykjavik 20:15 – Budapesta 02:40 - 15.08.2022 Transfer aeroport Budapesta – Timisoara.

/

/Tarif: 2495 euro/ persoana

/

Servicii incluse

Bilet avion, taxe de aeroport, cu bagaj de mana 40 x 30 x 20 cm maxim 10kg

Transfer privat aeroport-hotel Reykjavik-aeroport

 6 nopți de cazare cu mic dejun la  hotel 3*-4* Reykjavik - 07.08.-13.08.2022

 1 noapte de cazare la FossHotel Glacier Lagoon cu mic dejun si cină cu 2 feluri de mâncare in 13.08.2022- 14.08.2022

 1 Prânz pe 09.08.2022 (prânz all inclusive la Friðheimar)

 Golden Circle - platinum tur – 09.08.2022

 Circuit coasta de sud – 13.08.-14.08.2022

Croaziera pe insula Videy

 Peninsula Reykjanes

Transport privat cu microbus omologat si cu ghid local de limba engleza in 9, 12, 13 si 14 august 

 Intrarea la piscina geotermala Secret Lagoon cu prosoape incluse

 Bilet Premium la Laguna Albastra cu prosoape incluse

/

Servicii neincluse

 Bagaj de cala

 transfer Timisoara - aeroport Budapesta si retur 60 euro

Activități si obiective in Reykjavík:

Intrarea la Muzeul Maritim -aproximativ 10 euro

Intrarea la Muzeul Einar Jonsson -aproximativ 10 euro

urcarea in turnul  bisericii Hallgrimskirkja  aproximativ 8 E

croazieră de observare a balenelor de 3 ore – aprox. 100euro/pers.

transfer + intrare piscina SKY Lagoon 120Euro/pers.Asigurare storno/medicala

  Cheltuieli personale