Craciun in Egipt

Mini Vacante

2023- Avion

Plecare din Bucuresti

Istorie, civilizatie, mister

 

Cairo – Aswan – croaziera pe Nil (3 nopti) – Luxor – minisejur Hurghada (2 nopti) – Cairo

 

Perioada: 19.12 – 29.12.2023 (10 nopti)

 

Sunteti pasionati de civilizatiile antice, de Piramidele din Giza sau misteriosul Sfinx, de fascinantul oras Luxor - un adevarat muzeu in aer liber, de parfumul oriental? Traiti o adevarata aventura intr-o croaziera pe Nil si totul se va transforma intr-o poveste !

 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 (19.12): BUCURESTI - CAIRO

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 22:30 pe data de 19 decembrie. Plecare spre Cairo cu compania TAROM la ora 00:30 (zborul va avea loc in noaptea de 19 spre 20 decembrie). Sosire in capitala Egiptului la ora locala 03:30 dimineata si transfer pentru cazare la hotel Swiss Inn Pyramids 4* sau similar in Cairo. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 2 (20.12): CAIRO

Mic dejun. Azi vom vizita platoul pe care se afla cele trei piramide (Keops, Kefren si Mikerinos) si enigmaticului Sfinx, in cautarea spiritelor faraonilor. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza trecerea timpului, ea fiind cea mai mare piramida construita vreodata. Protector al piramidelor, Sfinxul este cel mai vechi monument de sculptura in piatra din Egiptul Antic, creatura cu trup de leu si chip de om. Vizita de pe platoul Giza este exterioara, iar intrarea in piramide este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup. De asemenea, vom vizita unul dintre cele mai vechi magazine de parfumuri orientale din Cairo, precum si o fabrica de papirus. Vom servi dejunul la un restaurant local. Optional, in cea de-a doua parte a zilei veti putea vizita Citadela si Cartierul Copt. Cina si cazare la hotel in Cairo.

Ziua 3 (21.12): CAIRO - ASWAN (zbor)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Cairo - Aswan operat de o companie aeriana locala. Sosire in Aswan si transfer la hotel Citymax Aswan 4* sau similar. Daca timpul permite, vom vizita gradina botanica din Aswan, situata pe o insula, in mijlocul Nilului; vom ajunge la insula cu felucca, o ambarcatiune traditionala, cu panze (aceasta vizita se va efectua in ziua urmatoare, in cazul in care timpul nu va permite realizarea acesteia). Cina la hotel.

Ziua 4 (22.12): ASWAN

Mic dejun. Dimineata devreme excursie optionala la Abu Simbel (trezireadimineata foarte devreme, mic dejun la pachet), complex arheologic format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Templul Abu Simbel este atat de celebru si datorita operatiunii impresionante de mutare a acestuia din calea apelor acumulate dupa constructia barajului de la Aswan. Dupa ora 13:00, imbarcare pe vasul de croaziera de 5*. Vom servi masa de pranz la bordul vasului. Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 5 (23.12): ASWAN – KOM OMBO

Mic dejun. Optional, se poate organiza o excursie la marele baraj de la Aswan, realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pitoresc pe o insula in mijlocul Nilului. Navigare catre Kom Ombo, sosire si vizitarea templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Vom servi masa de pranz si cina pe vasul de croaziera.

Ziua 6 (24.12): EDFU – ESNA – LUXOR

Mic dejun pe vasul de croaziera. Azi vom sosi la Edfu unde vom vizita templul cu acelasi nume, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Vom servi masa de pranz pe vasul de croaziera. In cursul dupa amiezii sau serii vom sosi la Luxor, punctul terminus al croazierei noastre. In Luxor vom vizita templul cu acelasi nume, unul dintre cele mai frumoase temple din Egipt. Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 7 (25.12): LUXOR - HURGHADA (300 km)

Optional, se poate organiza un zbor cu balonul la rasaritul soarelui deasupra Luxorului (trezirea foarte devreme; zborul cu balonul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Vom servi micul dejun pe vasul de croaziera, dupa care vom pleca devreme pentru a vizita monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor (sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani), impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon, statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Dupa amiaza vom vizita templul de pe malul estic al Nilului: impresionantul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt). Plecare spre Hurghada (distanta de 300 km se va parcurge in aproximativ 4 ore). Sosire la Hurghada in cursul serii si cazare in regim all inclusive la hotel Sunrise Aqua Joy 4* sau similar.

Ziua 8 (26.12): HURGHADA, Marea Rosie

Mic dejun. Timp liber sau posibilitate de excursii optionale: croaziera pe Marea Rosie in timpul careia veti avea posibilitatea de a face snorkeling in largul marii si de a admira corali sau diferite vietuitoare marine, jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip sau scufundare cu submarinul. Cazare la hotel in Hurghada in regim all inclusive.

Ziua 9 (27.12): HURGHADA - CAIRO (460 km)

Mic dejun. Eliberarea camerelor inainte de ora 12:00 si transfer cu autocarul la Cairo. Sosire in Cairo, cazare si cina la hotel Swiss Inn Pyramids 4* sau similar.

Ziua 10 (28.12): CAIRO

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Egiptologie situat in Piata Tahrir - care gazduieste o colectie impresionanta de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Muzeul de Egiptologie a fost inaugurat in anul 1902, cladirea sa fiind proiectata de arhitectul francez Marcel Dourgnon, castigator al concursului organizat pentru constructia muzeului. Optional, vizita la Saqqara si Memphis dupa amiaza. Saqqara se afla la cca 24 km distanta de Cairo si este necropola orasului antic Memphis. La Saqqara se afla prima piramida construita in Egipt - piramida in trepte a lui Zoser pe care o putem admira doar din exterior. Una dintre cele mai interesante piramide de pe platoul arheologic care se poate vizita in interior este Piramida lui Unas, ultimul rege al celei de-a cincea dinastii. Intoarcere la hotel in Cairo pentru cina. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor. In cursul noptii, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti.

Ziua 11 (29.12): CAIRO - BUCURESTI

Decolare din Cairo la ora 04:00 dimineata. Sosire pe aeroportul Otopeni la ora 06:50 pe data de 29 decembrie.

PRET/persoana: 1598 EURO

(loc in camera dubla, taxe incluse)

A treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar): 1585 Euro

A treia persoana copil 2-11,99 ani in camera dubla: 1145 Euro

ATENTIE: patul suplimentar este un pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat

Camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere. Capacitate maxima camera: 3 adulti sau 2 adulti + 1 copil 2-11,99 ani

Supliment camera single: 385 EURO / persoana

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul zbor direct Bucuresti - Cairo si retur cu compania TAROM;

transport cu avionul cursa interna: Cairo - Aswan cu o companie locala;

10 nopti cazare: 4 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 3 nopti cu demipensiune, la hotel 4* (de prima si de ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor), 1 noapte cu demipensiune in Aswan la hotel 4*, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*, 2 nopti cu all inclusive in Hurghada la hotel 4*;

un dejun la restaurant local in ziua a doua;

transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;

transferuri aeroport - hotel - aeroport;

doua tururi de jumatate de zi in Cairo cu ghid local;

• vizita la gradina botanica din Aswan si transferul dus-intors cu feluca;