Circuit SPANIA-MAROC

Circuite Culturale

2021

PLECARE DIN CLUJ 15.09.2021

Ljubljana-Nice-Zaragoza-Madrid-Toledo-Cordoba-Sevilla-Gibraltar-Maroc-Granada-

Valencia-Barcelona-Figueras-Montserrat-Cannes-Padova

     

Ziua 1. (Plecare din Cluj la orele 22:00 in 14.09!) Plecare din Oradea la orele 01:00. Tranzitam Ungaria si Slovenia.

Scurta vizita la Ljubljana,  capitala Sloveniei – plimbare ghidata: Podul cu Dragoni, Catedrala, Primaria, Podul Triplu.

Timp liber. Cazare zona Verona / Piacenza. (Cluj-Oradea-Budapesta-Maribor-Piacenza~1200 km)

   

Ziua 2. Ne continuam drumul prin Italia, sosire in Franta, vizitam Nice cu Promenada Englezilor, Curtea Saleya, Dealul Castelului, Portul Grecesc, azi port de yachturi. Ne continuam drumul pe Coasta de Azur, pe un traseu pitoresc. Sosim in Spania, tinutul Catalonia, cazare 3 nopti zona Costa Brava. (Piacenza-Barcelona~950 km)

   

Ziua 3. Vizitam Barcelona, panoramic cu Bulevardul Diagonal cu cladirile-opere arhitecturale ale lui Gaudi si alti artisti modernisti, Stadionul Camp Nou, La Sagrada Familia(37 euro, cu ghid local, se achita la inscriere) , apoi pietonal, Ramblas, Cartierul Gotic, Timp liber in Barcelona. Parc Guell (fara intrare la balaur). Cazare.

   

Ziua 4. Mic dejun. Timp liber sau *excursie optionala la Figueras, unde admiram Teatrul-Muzeu Gala Salvador Dali, cu creatiile artistului excentric, apoi la Montserrat, loc de pelerinaj catalan, situat intr-un cadru natural unic, printre munti . Cazare la acelasi hotel.

   

Ziua 5. Pornire spre vechiul sediu al Aragonilor, Zaragoza. Plimbare prin centru, vizitam centrul vechi, Catedrala

(exterior) si Biserica El Pilar (interior). Facem cunostinta cu stilul mudejar. Timp liber. Ne continuam drumul spre

Madrid. Cazare zona Madrid, 2 nopti la acelasi hotel. (Barcelona-Madrid ~ 615 km)

   

Ziua 6. Începem vizita noastra cu El Escorial, rezidenta regala spaniola si locul de veci al regilor spanioli. Urmeaza capitala Spaniei, Madrid: Monumentul Cervantes, Palatul Regal (exterior), Orasul Vechi, Placa Mayor, Muzeul Prado (individual, cca 2,5 ore). Cazare la acelasi hotel.

   

Ziua 7. Parasim Madridul si ne îndreptam spre capitala Castiliei, Toledo. Fosta resedinta regala si imperiala care are o traditie istorica foarte bogata. Vizitam vestigiile culturale ale orasului, Catedrala (si interior) care se înalta deasupra orasului, Primaria, Casa Memoriala El Greco (interior), Cartierul Evreiesc. Ne continuam drumul spre Cordoba, vechiul centru religios maur-islamic, care, odinioara a fost si cel mai civilizat oras vestic, vizitam La Mezquita sau Moscheea (interior), centru religios, filosofic, cultural si centru al stiintelor medievale, azi catedrala orasului. Cazare zona Sevilia.

(Madrid-Sevilia ~ 530 km)

   

Ziua 8. VizitaSevilia, incepem cu Malul Guadalquivirului cu Arena pentru coride, Turnul de Aur, ne indreptam spre Catedrala Santa Maria (exterior), a treia cea mai mare catedrala gotica din lume cu mormântul lui Cristofor Columb, vizita Alcazarul(15 euro, se achita la inscriere), vechiul palat maur, intrebuintat apoi si de guvernatorii crestini. Ne indreptam spre Peninsula Gibraltar (colonie britanica); vizita mica capitala, apoi optional, cu microbuze locale ne îndreptam spre “Stânca” si Pestera Sf. Mihail. Sus de pe stânca vom admira panorama superba a Golfului Gibraltar.

Cazare zona Gibraltar, 2 nopti la acelasi hotel.

(Sevilla-Gibraltar ~ 200 km).

   

Ziua 9. Timp liber la hotel pentru odihna sau plaja, sau excursie optionala in Maroc (cetatenii UE pot trece pentru o zi in Maroc, acompaniati de un ghid local, cu CI valabil).

   

Ziua 10. Mic dejun. Pornim spre Granada, centru cultural maur-andalusian, ultimul bastion al islamului in Europa; vizita Caravan Sarayul, Capela Regala si Catedrala; timp liber in zona Bazarului sau plimbare prin cartierul gitanilor.

Vizitam PalatulAlhambra (37 euro se achita la inscriere), capodopera arhitecturala maura, Palatul Regal, Curtea

Leilor, Gradinile Generalife. Cazare Granada. (Malaga-Granada~ 130 km)

   

Ziua 11. Mic dejun. Parasim Granada de dimineata si ne îndreptam spre Costa Brava cu popasuri pe drum. Scurta oprire in Valencia,  al treilea cel mai mare oras al Spaniei; vizitam panoramic zona orasului modern – Palatul Artei si Stiintei, Gara de Nord, Arena pentru Coride si scurt timp liber in zona Primariei. Pornim spre Barcelona, cazare 1 noapte in zona Barcelona. (Granada-Barcelona ~ 850 km)

   

Ziua 12. Mic dejun. Plecare spre Italia via Coasta de Azur cu opriri pe traseu – oprire in Cannes pe Bluevardul La

Croisette, la Palatul Festivalelor si zona hotelurilor de lux; scurt timp liber. Cazare zona Piacenza, Italia. (BarcelonaPiacenza~950 km)

   

Ziua 13. Mic dejun. Ne îndreptam spre tara cu o scurta oprire la Padova, orasul Sfantului Anton – Bazilica Sf. Anton si Basilica Santa Giustina cu moastele Sf. Luca. (Piacenza-Oradea-Cluj-Napoca~1200 km). Sosire în tara noaptea.

 

TARIF 835 EURO/ PERSOANA

   

Tariful include: - transport autocar 3* cu A/C, scaune rabatabile, etc, taxe parcari si autostrazi cf programului; - 12 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3* cu mic dejun (2 nopti Italia, 4 nopti zona Costa Brava/Barcelona, 2 nopti Madrid, 1 noapte zona Sevilia, 2 nopti zona Gibraltar, 1 noapte zona Granada); - ghid de turism din partea agentiei.

Tariful nu include: - taxele de intrare la obiectivele turistice din program: El Escorial: 10 euro, Muzeul Prado: 15 euro, Casa Memoriala El Greco: 5 euro, Cordoba, Moscheea: 10 euro, Gibraltar (microbuze cu ghid local)~35 euro; La Sagrada Familia: 37 euro (taxa platibila la inscriere, bilet de intrare, taxa de rezervare, comisioane agentii intermediare, ghid local), Alhambra: 37 euro (taxa platibila la inscriere, bilet de intrare, taxa de rezervare, comisioane agentii intermediare), Alcazarul din Sevilia: 15 euro (taxa platibila la inscriere, bilet de intrare, taxa de rezervare). Plata acestor taxe de intrare la inscriere este indispensabila pentru ca agentia sa poata cumpara aceste bilete, atunci cand ele se scot la vanzare. Si asa exista pericolul sa nu le putem achizitiona din cauza agentiilor locale care le cumpara si le vand apoi la tarife mult mai ridicate.

Excursiile optionale: Figueras+Montserrat cu ghid local: 35 euro (minim 30 persoane)+taxa de intrare Muzeul Dali: 12 euro; Maroc: 75 euro (include transport autocar pana in port, bilet feribot, program turistic cu ghid local, o masa de pranz si timp liber pentru cumparaturi in bazar)

Precizare situatie Covid-19: taxele de mai sus au fost ultimele taxe valabile. La momentul de fata, unele obiective nu mentioneza nici un fel de informatii pentru vizitatori, astfel, vizitele si taxele de mai sus pot suferi modificari. In schimb, fiind vorba despre bilete de grup, greu de achizitionat, aceste taxe se achita la inscriere, ca agentia sa le poata achizitiona la timp. In cazul in care aceste vizite nu se pot realiza, turistii vor fi informati la timp, taxele de intrar se returneaza, iar programul si vizite alternative vor substitui cele initiale. Vezi informatii detaliate la Informatii Utile Covid-19 (mai jos).

- taxe ghizi locali acolo unde grupul solicita sau este absolut necesar; - asigurare medicala + Covid sau asigurare storno + Covid (medicala + renuntare la calatorie + Covid), asigurari optionale; - castile pentru audioghid ,bacsisurile; - cine la hoteluri : 6 cine, 50 euro, se confirma la inscriere, se achita la fata locului (ziua 2, 3, 4, 8, 9, 10) - taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre personal la urcare în autocar; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii). Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in caz de autocar plin

   

Completeaza formularul de mai jos, si in cel mai scurt timp posibil va vom contacta.