Laponia-Tara lui Mos Craciun

Circuite Culturale

2021

ULTIMELE LOCURI 21-27.12.2021

LAPONIA

 

ZIUA 1 - 21.12.2021: Zbor Timisoara-Helsinki . Intalnire cu insotitorul de grup in jurul orei 03:30 dimineata la aeroportul Traian Vuia din Timisoara pentru zborul Timisoara 05:30 – Munchen 06:00; Munchen 08:15 – Helsinki 11:50 (orarul de zbor este informativ, mai pot aparea modificari).  Transfer aeroport-hotel. Cazare la hotel SCANDIC GRAND MARINA 4* sau similar în Helsinki. Timp liber pentru odihna si plimbare.

 

ZIUA 2 - 22.12.2021: Dupa micul dejun vizitam orasul Helsinki-Situat în Golful Finlandei si care este un arhipelag compus din 300 de insule. Datorită arhitecturii frumoase, acesta a fost denumit și Orașul Alb al Nordului. Facem un tur pietonal in centrul orașului Helsinki și vizitam Catedrala Ortodoxă. Dupa masa ne imbarcam intr-o croaziera si facem o calatorie in istoria Finlandei, la cetatea Suomenlinna care exista aici din vremuri antice. Numita si Fortareata Finlandeza, aceasta cetate intinsa pe mai multe insule era numita mai demult Cetatea Sveaborg. Acum este un loc aflat in Patrimoniul Universal UNESCO din 1991. Dupa aceasta incursiune in trecut, ne intoarcem in Helsinki. Din port, ne indreptam spre Piețele de Crăciun tematice din Piața Senatului și alte piețe cu produse artizanale unde ne bucurăm de produsele locale precum hering la grătar și produse de patiserie, dar și obiecte artizanale din sticlă sau ceramică. Seara, ne imbarcam pentru o calatorie fantastica cu trenul lui Mos Craciun catre Rovaniemi, unde ajungem dimineata (cazare in cabine de lux cu doua paturi).

 

ZIUA 3 - 23.12.2021: Dimineata la 08:00 ajungem in Rovaniemi , vom fi transferati la hotel unde vom lasa bagajele si vom porni intr-o calatorie magica- safari cu reni in satul lui Moș Crăciun. Va fi o zi dedicată întâlnirii fantastice cu Moșul .Așezați comod în sănii trase de reni veți străbate drumul de la ferma de reni la satul lui Moș Crăciun pe o poteca prin pădurea înzăpezită. Odată ajunși veți avea timp liber pentru a-l întâlni pe Moș Crăciun la „biroul” lui, veți avea ocazia să trimiteți cărți poștale de la oficiul poștal al lui Moș Crăciun și să explorați magazinele de artizanat si suveniruri. Veți primi un carnet de conducere a renilor și o diplomă de traversare a Cercului Polar în cadrul unei ceremonii speciale . Va fi o experiență de neuitat care se va desfașura pe parcursul a 4 ore. Vom fi transferați apoi cu masina la hotel Scandic Pohjanhovi  4* sau similar in Rovaniemi  pentru cazare iar seara avem cina inclusa.

 

ZIUA 4 – 24.12.2021: Rovaniemi - la Mos Craciun acasa. Dupa micul dejun pornim spre ascunzătoarea secreta a lui Moș Crăciun care este unul dintre cele mai bine întreținute secrete din Laponia și sunteți invitați să aflați totul despre acest loc magic! Lasă spiritul tau de copil să te ghideze mai departe pe o potecă printr-o pădure de basm, unde vei întâlni ajutoarele Moșului: spiriduși și animale din pădure. Moș Crăciun însuși a plecat deja pentru călătoria sa în jurul lumii, dar ți-a lăsat un mesaj de găsit! În timpul Crăciunului, Moș Crăciun are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate obține. Alătură-te elfilor lui Moș Crăciun și ajută pentru a hrăni păsările din pădure și a decora pomi de Crăciun, traversează Cercul polar și bucură-te de o plimbare cu sania cu reni: Renii lui Moș Crăciun. După o zi plină de pregătire in ascunzătoarea de Crăciun, mesele din coliba pădurii sunt pregătite pentru un prânz delicios și binemeritat în ajunul Crăciunului. Seara ne petrecem ajunul la hotelul Scandic Pohjanhovi  4* sau similar in Rovaniemi unde avem inclusa cina festiva.

 

ZIUA 5 - 25.12.2021: Rovaniemi – Dupa micul dejun timp liber, sau optional va propunem urmatoarele activitati:

1)     SNOWFUN DAY petrecem Crăciunul în natură, în sălbăticia Laponiei unde experimentam timp de 3 ore (11:30 – 14:30 ) fiecare activitate posibilă în zăpadă: mini snowmobile pentru copii, safari scurt pentru snowmobile și scutere forestiere cu 4 roți pentru ca toată lumea să se bucure! Există sanii, o pistă de săniuș, golf pe gheață, tobogan in zăpadă și schiuri pentru a încerca. De asemenea, veți avea șansa de a forma o echipă și de a participa la un joc de hochei pe zăpadă! Băuturile calde sunt servite de focurile de tabără pe tot parcursul excursiei. Într-un cort mare Kota, veți putea, de asemenea, să prăjiți cârnați și să vă bucurați de un bol minunat de supă fierbinte. Preț adult 130Euro; copil 99Euro si include: echipament termoizolant, ghid în limba engleză, mini snowmobile, snowmobile, scutere forestiere, lovi cu piciorul, rachete de zăpadă antiderapante, schiuri, joc de hochei pe zăpadă, supă fierbinte, gustare, băuturi fierbinți.

2)     HUSKY SAFARI 3 KM de 1 ora 45 minute -între orele 11:15 – 13:00 - pentru cei care doresc să se bucure de o cursa cu sănii trase de caini Husky, astazi este momentul sa ne bucuram din plin de salbaticia Laponiei.

Preț 150Euro/adult; 115Euro/copil si include echipament termoizolant, ghid în engleză, vizită la canisa husky, safari husky de 3 km, informații despre huskies, băutură fierbinte.

Pentru ca experienta in salbaticie sa fie completa, seara avem cazarea cu cina (tip bufet) inclusa igloo-uri (5*) cu acoperis transparent de sticla. O sa petrecem o noapte de neuitat sub lumina aurorei boreale.

ZIUA 6 – 26.12.2021: Rovaniemi-Helsinki astazi ne luam ramas bun de la Mos Craciun si de la locul de vis in care locuieste si suntem transferati la aeroportul din Rovaniemi pentru zborul intern Rovaniemi - Helsinki. Dupa amiaza ne-o petrecem in Helsinki pentru a admira centrul istoric. Vizităm centrul orașului Helsinki plimbându-ne pe Esplanadă și facem un tur în centrul istoric pentru a admira din exterior cele mai importante clădiri din oraș: Palatul Parlamentului, Catedrala Orașului Helsinki și Catedrala Ortodoxă din Helsinki. Se viziteaza Biserica din Stâncă (Tempeliaukio Church) unde ne putem bucura de atmsofera relaxanta de aici si de arhitectura deosebita a acestei biserici construita sub pamant, stranie si linistitoare in acelasi timp. Ne plimbam pentru ultimele cumparaturi in piețele cu produse artizanale de Craciun si ne indreptam catre hotelul SCANDIC GRAND MARINA 4* sau similar din Helsinki.

 

ZIUA 7 – 27.12.2021: Zbor Helsinki-Timisoara  - Dimineata devreme primim micul dejun la pachet si ne indreptam spre aeroportul din Helsinky pentru zborul Helsinky 06:05 – Munchen 07:45; Munchen 11:20 – Timisoara 13:45 (orar de zbor informativ, se poate modifica pana la plecare).

 

Tarif: 2260 euro/ persoana.

 

Tariful include:

- bilet avion , taxe de aeroport , bagaj de cala de 23kg si bagaj de mana de 8kg.

- 2 nopți cazare cu mic dejun la hotel SCANDIC GRAND MARINA 4* sau similar în Helsinki

- 2 nopți cazare cu demipensiune la hotel Scandic Pohjanhovi  4* sau similar in  

      Rovaniemi

- 1 noapte cazare la Igloo cu demipensiune la hotel Arctic Snow Hotel Glass Igloo  sau similar in Rovaniemi

- 1 noapte in cabina de lux de 2 locuri in trenul lui Mos Craciun

- Transfer aeroport-hotel-aeroport Helsinky

- Transfer gara – hotel Rovaniemi- aeroport Rovaniemi

- 23.12. Safari cu reni in satul lui Moș Crăciun - care include: echipament termoizolant pe parcursul excursiei, ghid în limba engleză, vizită la ferma renilor, safari cu reni, licențaă de conducere a renilor , diplomă de traversare a cercului polar, vizită în satul  și  în biroul lui  Moș Crăciun.

- 24.12. Excursie acasa la Moș Crăciun – care include: echipament termoizolant pe parcursul excursiei, ghid în limba engleză ținută termică, scrisoare de la Moș Crăciun, plimbare scurtă cu reni,  permis de conducere reni, ceremonia de traversare a Cercului Arctic, aducerea unui pom de Crăciun, prânz (paella de pui și terci) băutură fierbinte

- însoțitor de grup la minim 11 persoane

 

Tariful nu include:

- obiectivele turistice din Helsinki, vizita opțională în cetatea Suomelinna

- transportul local in Helsinki

- excursiile opționale din 25.12.2022

- alte servicii care nu sunt mentionate in oferta.

- asigurarea storno/medicala care sa includa si COVID

- cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, babysitting, etc.)