Circuit Egipt- Cairo Si Marea Rosie

Circuite Culturale

2021

PLECARE DIN BUCURESTI

Circuit Egipt 2021 - Cairo Si Marea Rosie

 

01.04.2021, 15.04.2021, 06.05.2021

       

ZIUA 1 | BUCURESTI - CAIRO

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni), joi seara la ora 22:30. Plecare spre Cairo cu compania TAROM la ora 00:30 (in noaptea de joi spre vineri). Sosire in capitala Egiptului la ora locala 02:15 dimineata si transfer pentru cazare la hotel. Pentru confortul dumneavoastra, am ales unele dintre cele mai bune hoteluri de 5* din Cairo; astfel, cazarea in Cairo va fi la hotel Conrad 5* sau la hotel Steigenberger Pyramids 5* sau similar in Cairo. De prima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Cazare: Hotel Conrad 5* sau la hotel Steigenberger Pyramids 5* (sau similar)

ZIUA 2 | CAIRO MUZEUL DE EGIPTOLOGIE SI ZONA CRESTINA A ORASULUI

Mic dejun. Azi vom vizita Muzeul de Egiptologie care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. In continuare, vom vizita zona crestina a orasului cunoscuta sub denumirea de Cartierul Copt; vom vedea Muzeul Copt, vechile biserici crestine si sinagoga Beni Ezra. Vom incheia ziua cu o scurta vizita in bazarul Khan el Khalili, o destinatie emblematica pentru orasul Cairo. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Cazare: Hotel Conrad 5* sau la hotel Steigenberger Pyramids 5* (sau similar)

Mese: Demipensiune

ZIUA 3 | CAIRO PIRAMIDELE SI SFINXUL

Mic dejun. Azi vom vizita cele trei piramide (Keops, Kefren si Mikerinos) si enigmaticului Sfinx, in cautarea spiritelor faraonilor. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza trecerea timpului, ea fiind cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul este cel mai vechi monument de sculptura in piatra din Egiptul Antic, creatura cu trup de leu si chip de om. Vizita de pe platoul Giza este exterioara, iar intrarea in piramide este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup. De asemenea, vom vizita unul dintre cele mai vechi magazine de parfumuri orientale din Cairo, precum si o fabrica de papirus. Dupa amiaza, optional, excursie la Citadela din Cairo si la Saqqara unde se afla celebra piramida in trepte a lui Zoser. Cina si cazare la hotel in Cairo.

Cazare: Hotel Conrad 5* sau la hotel Steigenberger Pyramids 5* (sau similar)

Mese: Demipensiune

ZIUA 4 | EXCURSIE OPTIONALA LA ALEXANDRIA (440 km)

 Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi sau, optional, excursie de o zi la Alexandria - port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Aici se pot vizita: teatrul greco-roman, catacombele romane, biblioteca din Alexandria (vizita exterioara). Intoarcere la hotel in Cairo, cazare si cina la hotel.

Cazare: Hotel Conrad 5* sau la hotel Steigenberger Pyramids 5* (sau similar)

Mese: Demipensiune

ZIUA 5 | CAIRO - AIN SOKHNA, MAREA ROSIE (140 km)

Mic dejun la hotel si transfer spre hotelul din Ain Sokhna unde vom petrece cateva zile de relaxare binemeritata la tarmul Marii Rosii. Ain Sokhna este cea mai apropiata statiune la Marea Rosie de Cairo. Durata transferului de la Cairo la Ain Sokhna este de doar o ora si jumatate, astfel incat dupa agitatul Cairo, vom ajunge in cel mai scurt timp la plaja, mare si soare. Sosire si cazare la hotel Stella di Mare Sea Club 4* sau similar. Vom servi cina la hotel.

Cazare: Hotel Stella di Mare Sea Club 4* (sau similar)

Mese: Demipensiune

ZIUA 6 | AIN SOKHNA, MAREA ROSIE

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la tarmul Marii Rosii. Cina la hotel.

Cazare: Hotel Stella di Mare Sea Club 4* (sau similar)

Mese: Demipensiune

ZIUA 7 | AIN SOKHNA, MAREA ROSIE

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la tarmul Marii Rosii. Cina la hotel.

Cazare: Hotel Stella di Mare Sea Club 4* (sau similar)

Mese: Demipensiune

ZIUA 8 | AIN SOKHNA CAIRO (140 km)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la tarmul Marii Rosii. Cina la hotel. In cursul noptii, transfer la aeroportul din Cairo pentru efectuarea formalitatilor de imbarcare pe zborul spre Bucuresti (de aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor).

Cazare: Hotel Stella di Mare Sea Club 4* (sau similar)

Mese: Demipensiune

ZIUA 9 | CAIRO - BUCURESTI

Decolare din Cairo la ora 03:00 dimineata. Sosire la Otopeni la ora 06:50.

Cazare: Hotel Stella di Mare Sea Club 4* (sau similar)

   

de la 895 €/ persoana / pachet

      SERVICII INCLUSE:
  • transport cu avionul zbor direct Bucuresti - Cairo si retur cu compania TAROM; 8 nopti cazare: 4 nopti in Cairo la hotel de 5*, din care 1 noapte cu mic dejun si 3 nopti cu demipensiune, 4 nopti in Ain Sokhna la hotel de 4* cu demipensiune (de prima si ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor); • transferuri aeroport - hotel - aeroport; • doua excursii in Cairo cu ghid local; • vizite in Cairo: Muzeul de Egiptologie, Muzeul Copt, bisericile crestine, sinagoga Beni Ezra, Muzeul de Parfumuri Orientale, Institutul Papirusului, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara); • insotitor roman de grup; • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna martie 2021. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.   NU SUNT INCLUSE:
  • taxa de viza: 25 USD/persoana (viza se achita si se obtine pe aeroport in Cairo, la sosire); • asigurarea medicala si asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 20 EURO/persoana – se practica in Egipt, se achita la sosirea in tara de destinatie; • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse, inclusiv intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie din Cairo; • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
     

Completeaza formularul de mai jos, si in cel mai scurt timp posibil va vom contacta.