Croaziera pe Nil

Croaziere

2022

01.10-08.10.2022

Ziua 1. București – Luxor Check-in și îmbarcare pe aeroportul din București Otopeni cu destinația Luxor. Transfer catre port și imbarcare pe nava JAZ Crown Prince 5* sau similar. Seara se poate opta pentru Spectacol de sunet si lumini ** sau Plimbare cu trasura si felucca**. Cazare la bordul navei de croazieră.

/

Ziua 2. Luxor - Edfu Mic dejun. Dimineata devreme excursie opțională ‘’Plimbare cu balonul’’**.   Apoi vizita pe Malul Vestic al Nilului pentru a vedea Valea Regilor* - cunoscută pentru mormintele faraonilor și regilor egipteni (cu acces la 3 morminte ale faimosilor regi din perioada Egiptului Antic), Colosii lui Memnon* si Templul Reginei Hatshepsut* - singura femeie faraon din istoria Egiptului. Dupa pranz, navigare in directia Edfu via Esna.  Intr-o atmosfera relaxanta, se va servi ceaiul. Dupa cina, Managerul vasului va invita la Cocktail Party la bordul navei.  Cazare la bord.

/

Ziua 3. Edfu – Kom Ombo – Aswan

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Templul Edfu* apoi navigam catre Kom Ombo. Dupa pranz se serveste ceaiul pe punte. Timp liber in Kom Ombo. Navigare in directia Aswan. Cina pe vas urmata de Galabya Party. Vom avea ocazia sa descoperim muzica si costumele traditionale egiptene.  Cazare la bordul navei de croazieră.

/

Ziua 4. Aswan

Mic dejun. Timp liber sau, opțional excursie la barajul din Aswan*, excursie la Templul Philae*, dedicat zeiței Isis si la Obeliscul Neterminat *. Pranz. Optional, plimbare cu felucca** în jurul Insulei Elephantine pentru a vizita Grădina Botanică** sau Satul Nubian**. Seara, optional Spectacol de sunet si lumini**. Cina si cazare la bordul navei de croazieră.

/

Ziua 5. Abu Simbel – Aswan

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Aswan sau participare la excursia opțională care se poate rezerva la fata locului, cu plecare dimineata devreme catre templul din Abu Simbel** - ridicat in timpul dinastiei a XIX-a, de catre Ramses al II-lea. Abu Simbel este inclus in Patrimoniul UNESCO si se face remarcat, in primul rand, prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si a sotiei sale Nefertari. Pranz. Cina si cazare la bordul navei de croazieră.

/

Ziua 6. Aswan – Kom Ombo - Luxor

Navigam devreme spre Kom Ombo. Mic dejun. Vizita la Templul Kom Ombo*. Navigare spre Edfu. Dupa pranz se navigheaza spre Luxor via Esna. Cina si cazare la bordul navei de croazieră.

/

Ziua 7. Luxor Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Templele Karnak & Luxor*. Pranz. Dupa-amiaza libera la dispozitie. Cina si cazare la bordul navei de croazieră.

/

Ziua 8. Luxor – București

Mic dejun. Formalitati check-out. Transfer la aeroport pentru check-in și îmbarcare cu destinația București Otopeni.

/

Tarif :de la 549 euro/ pers

/

Servicii incluse:

Transport cu avionul pe ruta Bucuresti - Luxor - Bucuresti

Transport cu avionul pe rutele interne Aswan - Cairo si Cairo - Luxor/Hurghada

Taxe de aeroport

1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana/ persoana

Croaziera pe Nil 4 nopti cu pensiune completa

Cazare 3 nopti cu mic dejun in Cairo

Asistenta turistica in limba romana

Excursii la Piramide, Sfinx si Muzeul de Egiptologie in Cairo si tur de oras in Alexandria

/

Servicii neincluse:

Taxa de viza 27 USD au 25 EUR (se plateste in aeroport) (Neinclus)

TAXA SERVICE croaziera - 35 Euro/ persoana (obligatorie, se achita la fata locului) (Neinclus)

Asigurare medicala/ storno (Neinclus)

/

Servicii optionale:

Pachet excursii optionale pe parcursul croazierei - 199 Euro/ pers (Optional)

Extensie sejur Hurghada 7 nopti (Amarina Abu Soma Resort & Aquapark 5* sau similar, All Inclusive) - 500 Euro/ pers (Optional)

/

 Note importante:

*Pachetul de excursii optionale se poate rezerva doar in avans la tariful special de de 199 Euro/ persoana, si include urmatoarele vizite: Templul Karnak, Templul Luxor, Valea Regilor, Templul Hatshepsut, Colossi din Memnon, Templul Kom Ombo,  Templul Philae din Aswan, Barajul Inalt din Aswan, Obeliscul Neterminat din Aswan.

Pachet excursii opționale pe parcursul croazierei: 259 Euro/ persoană (pentru plata la fata locului)

Excursiile marcate cu ** se pot rezerva doar la fata locului si nu sunt incluse in pachetul de excursii optionale

Programul croazierei poate fi modificat în funcție de condițiile meteo și de navigație.

In functie de programul vizitelor la obiective, micul dejun se va servi foarte devreme sau la pachet.