Cappadocia

Circuite

2024

Plecare din Cluj Napoca

 

CAPPADOCIA

 

HOTEL 5*

 

DEMIPENSIUNE

 

Fascinatia Turciei

   

PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA

 

Plecare: 04.10.2024

 

(5 zile/ 4 nopti)

 

 

Cappadocia este o regiune straveche din estul Anatoliei, situata la intersectia rutelor comerciale antice.

Este desprinsa dintr-o alta lume, are formatiuni geologice stranii, similare cu cele lunare, labirinturi subterane, fortarete, orase construite sub pamant, departe de coasta marii si de influentele mediteraneene.

 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

 

Ziua 1 (04.10) : CLUJ – ISTANBUL – NEVSEHIR

 

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 07:00 la Aeroportul International Avram Iancu din Cluj-Napoca pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Sosire In Istanbul la ora locala 11:05 si imbarcare pe cursa spre Nevsehir. Sosire in Nevsehir la ora locala 14:55 si transfer pentru cazare si cina la Signature Garden Avanos Hotel and Spa 5*(sau similar) in zona Cappadocia.

 

Ziua 2 (05.10) : CAPPADOCIA

 

Mic dejun. Optional, dis-de-dimineata puteti survola cu balonul de aer cald peste vaile Cappadociei, la rasarit de soare. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Goreme unde vom vizita Muzeul National in aer liber (intrarea nu este inclusa), inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din Turcia, un complex monahal de peste 30 biserici sapate in piatra, cu capele acoperite de fresce. Ne contiunam turul cu Pasabağ, cunoscut pentru formatiunile de piatra sub forma unor hornuri si Ürgüp cu cele mai vechi biserici sapate in stanca din regiune. Turul continua cu Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira “Fairy Chimneys” (Hornurile zanelor), formatiuni stancoase cu aspecte bizare si Avanos, faimos pentru arta olaritului. Pe traseu, pentru iubitorii de shopping vom face o oprire la un magazin de bijuterii. Cazare si cina la Signature Garden Avanos Hotel and Spa 5*(sau similar).

 

ZIUA 3 (06.10): CAPPADOCIA

 

Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Kaymakli unde vom vizita orasul subteran cel mai mare din Cappadocia si Valea Ihlara (intrarile nu sunt incluse). Orasul subteran Kaymakli a fost locul de refugiu al primilor crestini, iar mai tarziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Acest oras subteran impresionant se desfasoara pe mai multe niveluri care coboara in pamant, cu camere pentru locuit, biserici, depozite de alimente și alte facilităti necesare pentru viata cotidiana. Este o atractie turistica populara, oferind o privire fascinanta in istoria si cultura regiunii Cappadocia. In a doua parte a zilei ne vom deplasa spre Valea Ihlara, cunoscuta pentru frumusetea sa naturala și pentru numeroasele biserici rupestre și manastiri crestine sapate in stanci, care dateaza din perioada bizantina. Valea este strabatuta de raul Melendiz și ofera un peisaj impresionant, cu stanci abrupte inalte de pana la 100 de metri, peisaje verzi și cascade mici. Intregul canion este acoperit cu locuinte subterane sapate in stanca și biserici construite de grecii cappadocieni. Vom avea posibilitatea sa strabatem canionul pe jos sau sa ne relaxam la o cafea traditionala servita la una dintre terasele de pe malul raului. Pentru iubitorii de shopping vom face o scurta oprire la un magazin cu produse de pielarie. Retur la hotel. Cazare si cina la Signature Garden Avanos Hotel and Spa 5*(sau similar).

   

Ziua 4 (07.10): CAPPADOCIA

   

Mic dejun. Astazi vom continua turul cu una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute locații ale Cappadociei – Valea Porumbeilor - cunoscuta pentru formatiunile stancoase unice, sculptate de-a lungul mileniilor de vant și eroziune. Numele sau provine de la porumbeii care iși gaseau adapost in stancile si pesterile din zona. Valea Porumbeilor este una dintre cele mai fotografiate locuri din Cappadocia și ofera o experienata remarcabila pentru vizitatori datorita peisajului sau extraordinar și a istoriei sale fascinante. Vom admira apoi”castelul” Uchisar, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Turul continua cu orasul Ortahisar unde vom admira castelul cu acelasi nume, unul dintre cele mai bune puncte de belvedere din Cappadocia, cu vederi minunate care se intind pana la Uchisar și Goreme (accesul in castele nu este inclus). Dupa pranz (nu este inclus) ne indreptam spre Urgup pentru a admira „Cele Trei Frumuseti”, un ansamblu de formatiuni stancoase care poarta multe legende inradacinate in folclorul regiunii si reprezinta astazi unul dintre cele mai admirate obiective din aceasta zona. Inainte de a fi transferati catre hotel vom face opriri la un magazin de covoare si de ceramica pentru ultimele cumparaturi. Cina si cazare la Signature Garden Avanos Hotel and Spa 5*(sau similar). Optional, dupa cina, va propunem sa participati la spectacolul dervisilor rotitori ” Dervis Show”.

 

Ziua 5 (08.10): NEVSEHIR - ISTANBUL – CLUJ NAPOCA

 

Mic dejun, check-out. Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatie Cluj-Napoca (escala la Istanbul). Sosire in Cluj-Napoca la ora 20:15

 

 

PRET/persoana: 890 EURO

   

(loc in camera dubla/tripla, taxe incluse)

Supliment camera single: 245 EURO

   

SERVICII INCLUSE:

   
 • transport cu avionul Cluj – Nevsehir – Cluj cu compania TURKISH AIRLINES;
 • bagaj de cala 20 kg/persoana si bagaj mana 8 kg/persoana;
 • 4 nopti cazare la hotel Signature Garden Avanos Hotel and Spa 5*(sau similar) in zona Cappadocia;
 • demipensiune;
 • transferuri aeroport - hotel – aeroport si transport cu autocarul pe tot parcursul calatoriei;
 • tururi pietonale / panoramice in Cappadocia;
 • vizite conform programului;
 • insotitor roman de grup;
 • ghid insotitor in limba engleza pe durata turului;
 • taxele de aeroport(pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna aprilie 2024. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

   

NU SUNT INCLUSE:

 
 • asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
 • catering in timpul zborului;
 • intrari la obiectivele: Goreme Open Air Museum, Pasabag, Kaymakli Underground City, Ihlara Valley: 75 EUR/persoana;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale;
 • intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

 

EXCURSII OPTIONALE (tarife informative, minim 15 persoane):

 
 • Zbor cu balonul: aprox 250 EURO/ persoana;
 • Dervish show: 55 EURO/ persoana; Tariful include spectacolul cu durata de 45 min si o bautura traditionala;
 • Turkish night (Seara turceasca): 65 EURO/ persoana.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

   

04.10 Cluj 09:20 – Istanbul 11:05 durata zborului: 2h10minute

04.10 Istanbul 13:30 – Nevsehir 14:35 durata zborului: 2h10minute

08.10 Nevsehir 15:40 – Istanbul 17:10 durata zborului: 2h10minute

08.10 Istanbul 18:35 – Cluj 20:15 durata zborului: 2h10minute

 

GRUP MINIM: 20 PERSOANE

 

20 persoane. Pentru grup 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 55 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana cu 30 de zile inainte de plecare nu se vor inscrie minim 10 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CONDITII FINANCIARE:

 

TERMENE DE PLATA:

 
 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

   

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

   
 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):

 

65 EURO/pers /dus-intors din orasele GHERLA, TURDA, HUEDIN, DEJ

100 EURO/pers /dus-intors din orasele LUDUS, AIUD, TARGU MURES, IERNUT, TEIUS, ALBA-IULIA, ZALAU, BECLEAN,

BISTRITA, MEDIAS

120 EURO/pers /dus-intors din orasele ORADEA, BAIA-MARE, SIGHISOARA

130 EURO/pers /dus-intors din orasele SIBIU, SATU-MARE, DEVA

NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.

 

OBSERVATII:

 
 • DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC, VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT.
 • nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
 • persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);

 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • achitarea suplimentului de cazare in camera single nu reprezinta dreptul de a sta pe doua locuri in autocar; daca
 • doriti doua locuri in autocar, aceasta cerinta se poate confirma, in functie de disponibilitati, contra cost;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in muzee pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
 • acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
 • in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.